De voordelen van werken als interim professional

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Heb je ooit een carrière als interim professional overwogen? Werken als interim professional kan veel voordelen hebben. Je hebt de vrijheid om te beslissen hoe jij jouw energie en tijd wilt investeren. Je hebt de flexibiliteit om te werken waar en wanneer je maar wilt, en je kunt eenvoudig van werkomgeving veranderen. Hieronder een lijst met alle voordelen van werken als interim professional.

 1. Breid je netwerk uit

Door op interim basis te werken, ervaar je veel verschillende soorten organisaties van binnenuit. Bij elke nieuwe opdracht leer je nieuwe mensen kennen, waardoor je een uitgebreid netwerk opbouwt binnen jouw branche. Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk uit te breiden, dan is een carrière als interim professional zeker iets voor jou.

2. Je bouwt expertise op in specifieke branches

Interim professionals worden ingehuurd voor de vaardigheden die ze al hebben. Opdrachtgevers willen iemand inhuren die de opdracht direct kan afronden en die de branche al kent. Doordat je vaak meerdere opdrachten vervult binnen dezelfde sector, ontwikkel je jezelf snel tot expert op een bepaald gebied.

3. Je leert omgaan met verschillende soorten organisaties

Doordat je altijd bij een andere organisatie terecht komt, word je ontzettend flexibel. Je leert je snel aan te passen aan nieuwe organisaties en leert allerlei verschillende organisatiestructuren, bedrijfsculturen en managementstijlen kennen. Mocht je ooit weer een vaste baan willen, dan weet je precies welk type organisatie bij je past.

4. Je leert je kennis en vaardigheden toe te passen in verschillende omgevingen

Het leven als interim professional is nooit saai. Soms werk je aan een project bij een groot bedrijf, een half jaar later werk je bij een startup. Elke keer werk je in een totaal andere omgeving, waar je processen kunt verbeteren door je kennis en kunde toe te passen.

5. Verhoging van het salaris

Interim professionals worden per uur betaald. Hoewel je wel rekening moet houden met kosten als verzekering en pensioen, heb je bij een goede bezettingsgraad toch meer jaarinkomen dan bij een vast dienstverband.